Onze dag- en nachtopvang is exclusief voor klanten van Fun2Run

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.husfun2run.nl/index.php/opvang#sigFreeId143689ee1e


In onze opvang verblijven en slapen de honden bij ons op de boerderij. Wij maken geen gebruik van kennels. Alleen goed gesocialiseerde honden die zich prettig voelen in een groep, kunnen meedraaien in onze 'roedel'.

In een roedel (hondengroep is eigenlijk een betere benaming want een roedel kent familiaire banden) is er een vaststaande sociale structuur. Ieder lid van de groep weet na verloop van tijd zijn plek en rol in de groepshiërarchie. De persoonlijkheid en acties van een groepslid worden beïnvloed en bepaald door andere groepsleden. Dit betekent dat een hond in een groep weet van wie hij commando’s op moet volgen en aan wie hij superieur is. Zijn positie in de hiërarchie bepaalt waar hij in de bus zit en hoe hij zich bij ons op de boerderij gedraagt.

Wanneer er een nieuwe hond in de groep komt, moet de nieuweling gekeurd worden door de “ballotagecommissie”. De andere honden gaan bepalen wie er superieur is aan wie. Een ondergeschikte hond zal dat door zijn houding laten zien doordat hij direct ondergeschikt gedrag toont. Als twee honden zich gelijk voelen, kan het tot een kleine schermutseling leiden om te bepalen wie de baas is. Deze hiërarchie is noodzakelijk in een groep en blijft meestal in stand. Dit is duidelijk zichtbaar wanneer ik de hond tijdens mijn groepswandelingen met zijn baas tegenkom op Bussloo.

Snauwen en een correctie naar elkaar als bevestiging van de rangorde, is natuurlijk gedrag. Als dagelijkse groepsleider is het echter wel mijn taak om de honden in de groep te beschermen tegen elkaar wanneer ze vaker met elkaar in de clinch liggen. Iedere hond moet zich veilig voelen op onze boerderij en daarom is teveel dominantie of angst niet gewenst in onze dag / nachtopvang.